چگونه مهاجرت کنیم؟ روش های مهاجرتی 2023

چگونه مهاجرت کنیم؟ روش های مهاجرتی 2023

نوشته توسط مشاوره مهاجرت: مجید قادری

در تاریخ: 4 آبان 1401 | آخرین بروزرسانی:

چگونه از ایران مهاجرت کنیم؟ در تمام نقاط دنیا هر فردی به یک دلیل خاصی ممکن است مهاجرت کند. به عنوان مثال افراد برای رسیدن به فرصت های شغلی بهتر، رفاه و امکانات بیشتر، تحصیل در مقاطع بالاتر، برای وضعیت فرهنگی یا سیاسی و امنیتی بهتر یا حتی برای آب و هوای مطلوب تر، اقدام […]
فرصت مطالعه نداری؟

شمارتو بده زنگ میزنیم!

چگونه از ایران مهاجرت کنیم؟ در تمام نقاط دنیا هر فردی به یک دلیل خاصی ممکن است مهاجرت کند. به عنوان مثال افراد برای رسیدن به فرصت های شغلی بهتر، رفاه و امکانات بیشتر، تحصیل در مقاطع بالاتر، برای وضعیت فرهنگی یا سیاسی و امنیتی بهتر یا حتی برای آب و هوای مطلوب تر، اقدام به مهاجرت می کنند. در این میان هر کس ممکن است با توجه به موقعیت و شرایط خود، کشور خاصی را انتخاب کند. مهاجرت نه تنها موجب ارتقای سطح زندگی افراد می شود بلکه این مسئله برای کشور های مهاجر پذیر نیز دارای منفعت است.

طبق آمار های به دست آمده از اخبار مهاجرت، مهاجرت افراد برای کشور های مقصد موجب رشد اقتصادی قابل توجهی می شود. این مسئله برای کشور هایی که با کمبود جمعیت جوان روبرو هستند بیشتر مورد توجه واقع می شود وموجب استقبال بیشتر این کشورها از مهاجران شده است. البته ناگفته نماند که مهاجرت افراد در ابتدا هزینه و تبعات اجتماعی برای مدت کوتاهی برای این کشورها دارد. با موسسه مهاجرتی مهرآفرین همراه باشید.

مفهوم مهاجرت

در جواب سوال چجوری مهاجرت کنم؟ باید بگوییم مهاجرت در لغت به معنای خروج افراد از محل زندگی خود (شهر یا کشور) به مقصد دیگر، به منظور زندگی دائم و موقتی می باشد. انواع مهاجرت صرفاً به معنای رفتن به جای دور نیست و حتماً هم نباید به صورت دائمی و همیشگی باشد. مهاجرت های فصلی مثال مناسبی برای مهاجرت موقتی می باشد.

مهاجرت معمولا به این دلیل اتفاق می افتد که افراد از موقعیت کنونی خود در کشور مبدا رضایت ندارند، یا برای بهتر شدن وضعیت خود، به کشور مقصد نقل مکان می کنند.

حدود 3 درصد از جمعیت جهان را مهاجران تشکیل می دهند که معادل 230 میلیون نفر خواهد بود. طبق آمار بدست آمده، سالانه حدود 15 میلیون مهاجر در جهان وجود دارد که از طرق مختلف اقدام به اخذ ویزا می کنند. مهاجران به طور کلی به 4 دسته تقسیم می شوند:

6 میلیون نفر مهاجر، که از طریق سرمایه گذاری و یا پیدا کردن شغل اقدام به مهاجرت می کنند.
2 میلیون نفر مهاجر، که از طریق پیوستن به سایر اعضای خانواده مهاجرت می کنند.
4 میلیون نفر مهاجر، با هدف تحصیل در دانشگاه و ادامه تحصیل اقدام به مهاجرت می کنند.
3 میلیون نفر پناهنده، که به دلیل تهدید های جانی و نداشتن امنیت در کشور خود به صورت غیر قانونی مهاجرت می کنند.

مهاجرت به استرالیا

مهاجرت به اتریش

مهاجرت به انگلستان

مهاجرت به ایتالیا

مهاجرت به آلمان

مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به چین

مهاجرت و بیماری کرونا

در شرایط کرونا چطوری مهاجرت کنیم؟ همه گیری ویروس کرونا همان طور که روی بیشتر مسائل جوامع از قبیل اقتصاد، سلامت جامعه، تحصیل، اشتغال، روابط اجتماعی، آرامش روانی، مسافرت و … تاثیر سوء گذاشت روی مسئله مهاجرت نیز بی تاثیر نبود. در واقع زمانی که این بیماری شیوع پیدا کرد، تمام مسائل روزمره و عادی مردم جهان مختل شد و کلیه پرونده های مهاجرتی از قبیل مهاجرت کاری، تحصیلی و… به حالت تعلیق درآمد. صنعت گردشگری به شدت آسیب دید. درآمدهای ناشی از این مورد در تمام کشورهای توریستی و مناطقی که از این راه کسب درآمد می کردند، به خصوص برای کشورهایی که گردشگری درآمد اصلی آن ها بود، به طرز عجیبی تحت تاثیر قرار گرفت.

اما بعد از شروع واکسیناسیون و گسترش روز به روز آن در همه کشور ها، کم کم اوضاع مهاجرت به حالت قبل بازگشت. در حال حاضر افراد با زدن دو دز واکسن و داشت کارت واکسیناسیون می توانند برای مهاجرت به کشور مورد نظر خود اقدام کنند.

دلا‌یل اصلی مهاجرت

همان طور که قبلا اشاره کردیم، مهاجرت به کشوری دیگر، به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. معمولا افراد به دلیل وضعیت اقتصادی و گذران زندگی و یا نابسامانی یک یا چند مسئله در کشوری که در آن زندگی می کنند، اقدام به مهاجرت می کنند. این حالت که همه چیز در کشور مبدا به سامان باشد و فرد برای بهتر شدن این وضعیت به کشور دیگری سفر کند معمولا کم اتفاق می افتد. در ادامه دلایل هجرت افراد را بررسی می کنیم:

  • مشکلات معیشتی و اقتصادی
  • وقوع جنگ در کشور مبدا
  • مشکلات سیاسی
  • وقوع مسائل امنیتی و نداشتن امنیت جانی
  • ملحق شدن به خانواده یا کسانی که در کشور مقصد حضور دارند
  • کسب امکانات رفاهی بالاتر
  • مشکلات آب و هوایی و شرایط اقلیمی در کشور مبدا
  • ایجاد تغییر در سبک زندگی و علاقه به عوض کردن محل زندگی
  • علاقمندی و دلبستگی به شخصی خاص که در کشور مقصد وجود دارد/ازدواج با آن شخص
  • تبعید و ماموریت های شغلی
  • جذابیت های مقصد

مهاجرت به روسیه

مهاجرت به سوئد

مهاجرت به فرانسه

مهاجرت به کانادا

مهاجرت به مجارستان

مهاجرت به هلند

فواید مهاجرت

مهاجرت برای رهایی از وضعیت نابسامان کنونی افراد و رسیدن به وضعیتی بهتر انجام می شود. پس قطعا مزیت و فواید زیادی دارد. به برخی از فواید آن اشاره می کنیم:

یافتن فرصت های شغلی بیشتر

همان طور که اشاره کردیم مسائل اقتصادی مهم ترین دلیل برای مهاجرت افراد می باشد. از طریق انواع مهاجرت می توان به موقعیت های شغلی بهتری با درآمد و مزایای بالا دست یافت.

ایجاد فرصت برای رشد و زندگی

بدیهی است، زمانی مهاجرت انجام می شود که شرایط برای رشد و پیشرفت در کشور مقصد، بهتر از کشور مبدا باشد. پس بعد از مهاجرت افراد می توانند در شرایط مناسبی که ایجاد شده پیشرفت داشته باشند. با یاد گرفتن زبان جدید و آشنایی با فرهنگ ها و سبک متفاوت برای زندگی زمینه رشد افراد به وجود می آید.

فراهم شدن فرصت برای فرزندان

همواره والدین برای رسیدن فرزندانشان به رشد و تعالی تلاش می کنند و سعی می کنند فرزندانشان در بهترین امکانات رشد کنند. با مهاجرت به کشورهای خارجی، افراد می توانند فرزندان خود را در جامعه بهتری پرورش دهند و فرصت های مناسبی در اشتغال، تحصیل، فرهنگ، آزادی برای آن ها ایجاد کنند.

خدمات درمانی بهتر

دسترسی رایگان و آسان به خدمات درمانی و سلامتی، حق مسلم همه انسان ها می باشد. با مهاجرت به کشورهای پیشرفته و گرفتن اقامت دائم آن ها می توانید تحت پوشش بیمه درمانی آن کشور، قرار گیرید و از تجهیزات در دسترس و خدمات ارائه شده استفاده نمایید.

آرامش روانی

بعضی افراد به دلیل جنگ و نا آرامی در کشور خود مهاجرت می کنند و بعد از مهاجرت به کشور مقصد، به آرامش روانی می رسند.

روش های مهاجرت

برای مهاجرت چه باید کرد؟ همان طور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، مهاجرت انواع و روش هایی دارد که در اینجا قصد داریم انواع مهاجرت را بررسی کنیم و به آن ها بپردازیم:

مهاجرت تحصیلی

هنگامی که فردی برای مدت مشخصی در کشور دیگری به تحصیل مشغول شود، می گوییم مهاجرت تحصیلی انجام داده است. این مدت بسته به اینکه مقطع مورد نظر کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری باشد و همچنین کشوری که شخص در آن تحصیل می کند، ممکن است متفاوت باشد.

این نوع مهاجرت به دو صورت انجام می شود. اولین روش به صورت پذیرش گرفتن از دانشگاه های برتر جهان می باشد و روش دوم از طریق گرفتن بورسیه تحصیلی انجام می شود. به طور معمول شرایط مهاجرت و مدارک مورد نیاز برای آن، شامل مدرک زبان، مدارک شناسایی، نامه پذیرش از دانشگاه معتبر، ریز نمرات، داشتن تمکن مالی، مدارک تحصیلی و …می باشد. اما به طور کلی هر کشوری در دنیا شرایط پذیرش و آزمون های مخصوص به خود را در مقاطع مختلف دارد. مثلا شرایط تحصیل در کانادا با شرایط تحصیل در آلمان تفاوت دارد.

افراد می توانند از طریق این روش مهاجرت اقدام به گرفتن اقامت دائم نمایند. در واقع می توان از مهاجرت تحصیلی به عنوان وسیله ای برای اقامت دائم استفاده کرد. در این شرایط فرد با تحصیل کردن در کشور مقصد، هم مدرک معتبر آن کشور را دارد که به وسیله آن می تواند به راحتی صاحب شغل شود و هم تجربه زندگی در کشور مورد نظر را کسب نموده است. معمولا بیشتر افرادی که از این طریق مهاجرت می کنند در کشور مقصد اقامت دائم می گیرند. به عنوان مثال، طبق آمار بدست آمده از دانشگاه موناش، 75 درصد از دانشجویان هندی، بعد از فارغ التحصیلی درخواست اقامت دائم داده و در استرالیا می مانند.

کشور های پیشرفته هر ساله با هدف جذب استعداد های جوان از سراسر دنیا و استفاده از توانایی های آن ها، دانشجویان بسیاری را از کشورهای مختلف پذیرش کرده و با دادن کمک هزینه تحصیلی از آن ها پشتیبانی می نماید. از طرفی بخش عمده ای از درآمد دانشگاه ها و موسسات از طریق دانشجویان مهاجر تامین می شود و از آن جایی که شهریه دانشگاه برای دانشجویان بین المللی بیشتر از دانشجویان بومی آن کشور است، سود بیشتری خواهد داشت و می تواند منبع درامد خوبی برای دانشگاه باشد.

شرایط مشترک در اکثر کشورها برای مهاجرت تحصیلی عبارتند از: تمکن مالی، مدرک تحصیلی، سن شخص متقاضی،و مدرک زبان.

تحصیل پزشکی در استرالیا

تحصیل پزشکی در اتریش

تحصیل پزشکی در انگلستان

تحصیل پزشکی در ایتالیا

تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در روسیه

تحصیل پزشکی در سوئد

تحصیل پزشکی در فرانسه

تحصیل پزشکی در کانادا

تحصیل پزشکی در مجارستان

مهاجرت کاری

بعد از مهاجرت تحصیلی، این نوع مهاجرت مرسوم ترین نوع مهاجرت می باشد. در این نوع مهاجرت افراد، برای دستیابی به فرصت های شغلی بهتر با درامد بیشتر، ارتقای مهارت شغلی و شروع یک زندگی ایده آل به کشور هایی که شرایط مناسبی دارند مهاجرت می کنند. در این روش افراد می توانند جاب آفر بگیرند. یعنی یک قرارداد رسمی با یک شرکت ثبت شده تنظیم کنند. هدف از این روش مهاجرت و ویزا کار هم معمولا اخذ ویزای دائم است. افرادی که ویزای کاری یک کشور را دریافت می کنند، ابتدا ویزای آن ها موقت است که می توان آن را تمدید کرد و پس از گذشت مدتی (بسته به قانون کشور مقصد) در صورت نبود مشکل قانونی، می توانند برای اقامت دائم اقدام نمایند. افراد بعد از اخذ اقامت دائم، می توانند شهروندی کشور مورد نظر را بگیرند.

برای مهاجرت کاری، بهترین کشورهای غربی عبارتند از: آمریکا، استرالیا، کانادا، آلملن، سوئد، سوئیس، هلند، فرانسه، لهستان، نروژ، نیوزلند و… . از کشورهای غیر غربی مناسب برای مهاجرت کاری نیز می تواان به کشورهایی همچون چین، ژاپن، ترکیه، عمان، قطر، امارات، کره جنوبی و هنک کنگ اشاره کرد.

در مهاجرت از طریق کاری نیز هر کشوری قوانین مخصوص به خود را دارد، اما بعضی قوانین و نیازمندی ها مشترک هستند. به طور کلی شرایط مهاجرت به قرار زیر است:

  • ارائه مدرک زبان
  • داشتن مهارت و تخصص و یا مدرک تحصیلی مرتبط با شغلی خاص
  • تمکن مالی، برای ماه های ابتدایی ورود به کشور مقصد تا رسیدن به درامد
  • داشتن سابقه کار 2 تا 3 سال و بعضی موارد 5 سال بسته به کشور مقصد
  • شرایط سنی متقاضی که با داشتن سابقه کار و لحاظ سن قانونی حداقل 20 سال و حداکثر 40 تا 45 سال در نظر گرفته می شود.

مهاجرت کاری به استرالیا

مهاجرت کاری به اتریش

مهاجرت کاری به انگلستان

مهاجرت کاری به ایتالیا

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت کاری به ترکیه

مهاجرت کاری به چین

مهاجرت کاری به روسیه

مهاجرت کاری به سوئد

مهاجرت کاری به فرانسه

مهاجرت کاری به کانادا

مهاجرت کاری به مجارستان

مهاجرت کاری به هلند

مهاجرت از طریق خود اشتغالی (مخصوص مشاهیر و نخبگان)

مهاجرت از طریق خود اشتغالی نیز، یک روش برای مهاجرت به شمار می رود. اگر شخصی سابقه شغلی مطرحی در یک زمینه مثلا فرهنگی، ورزشی یا هنری داشته باشد می توان گفت آن شخص خود اشتغال محسوب می شود. این ویزا برای کسانی که در زمینه ای نخبه هستند و جزء چهره های برجسته علمی به شمار می روند هم صدق می کند. این گونه افراد خود به خود در لیست افراد خود اشتغال قرار می گیرند. بعضی کشورها مانند استرالیا و کانادا، کشاورزان را هم جز، افراد خود اشتغال تلقی می کنند.

شخصی خود اشتغال محسوب می شود که اولا یک گواهی برای اثبات تخصص و مهارت خود ارائه دهد، ثانیا به مدت زمان معینی (بین یک تا سه سال، بسته به قانون کشور مورد نظر) در آن زمینه فعالیت داشته باشد و ثالثا اثبات کند که توانایی کسب درآمد را در کشور مقصد دارد و می تواند از پس هزینه های خود بربیاید. با توجه به این شروط افراد مشهور در زمینه علمی، فرهنگی و یا ورزشی هم خود اشتغال محسوب می شوند.

مهاجرت از طریق خود اشتغالی یکی از روش های آسان برای مهاجرت به کانادا محسوب می شود. از جمله شغل هایی که از طریق آن ها می توان مهاجرت خوداشتغالی نمود، می توانیم به گوینده رادیو، عکاس، طراح لباس، مقاله نویس، تنظیم کننده آهنگ و ده ها حرفه و شغل دیگر اشاره کنیم. در این نوع مهاجرت فرد ابتدا اقامت کوتاه مدت دریافت می کند و در صورتی که در کسب و کار خود موفق عمل کند، می تواند اقامت خود را تمدید کند و پس از مدتی برای اقامت دائم اقدام نماید.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور های دنیا می باشد. در این روش افراد به قصد سرمایه گذاری در یک کشور، اقدام به مهاجرت می کنند. این نوع مهاجرت مناسب کسانی است که سرمایه کافی دارند و می خواهند از این طریق اقامت یک کشور را اخذ کنند. در روش سرمایه گذاری مهاجرت بدون پول در کل امکان پذیر نمی باشد. افراد در مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، بایستی ویزای سرمایه گذاری دریافت کنند.

از روش های مختلفی می توان سرمایه گذاری انجام داد از جمله خرید ملک و یا ایجاد کسب و کار. در کشور مقصد. سرمایه گذاری از طریق خرید ملک، پر هزینه ترین روش مهاجرت از طریق سرمایه گذاری می باشد که سود آن برای کشور مقصد خواهد بود و پول بین المللی به حساب دولت آن کشور خواهد رفت. مهاجرت رایگان امکان پذیر نمی باشد. ایجاد کسب و کار و راه اندازی کارهای استارت آپی، سرمایه کمتری نیاز دارد و با ارزش تر نیز خواهد بود. ضمن اینکه این مدل سرمایه گذاری سود اقتصادی هم خواهد داشت و این سبب می شود که کشور مقصد اصطلاحا با متقاضی راه بیاید. در کل ایجاد کارهای استارت آپی از دید کشور مقصد ارزش بیشتری دارد. به دلیل اینکه فقط صرفا پول به کشور وارد نمی شود بلکه در کنار تاثیر اقتصادی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی نیز اثرات مثبتی دارد.

مهاجرت از طریق ازدواج

در 3 حالت فرد می تواند از طریق ازدواج به کشور دیگری مهاجرت کند. در حالت اول متقاضی بایستی با شخصی که اصالت وی مربوط به کشور مقصد می باشد ازدواج کند (مثلا ازدواج با یک شخص آمریکایی در آمریکا). در حالت دوم آن شخص باید دارای تابعیت و شهروندی کشور مقصد باشد. (مثلا یک ایرانی دارای شهروندی کانادا) و در حالت سوم شخص مورد نظر اقامت دائم کشور مقصد را داشته باشد. لازم به ذکر است که بلافاصله بعد ازدواج، به شخص اقامت دائم تعلق نمی گیرد و باید یک سری بررسی ها انجام شود و زن و شوهر مدتی با یکدیگر زندگی کنند. مدت زمانی که زن و مرد باید با یکدیگر زندگی کنند بنا به شرایط هر کشور متفاوت است ولی در حالت کلی بین یک تا سه سال می باشد.

در این نوع از مهاجرت، باید واقعی بودن ازدواج و صوری نبودن آن اثبات شود و افسر اداره مهاجرت باید کاملا قانع شود که این ازدواج برای رسیدن به اقامت کشور مقصد نبوده و کاملا واقعی می باشد. به دلیل سوء استفاده هایی که در سال های اخیر از این مسئله شده است، سختگیری بیشتری از طرف اداره مهاجرت بر افراد اعمال می گردد. در بررسی هایی که انجام می شود، سوابق شخص اسپانسر به دقت رصد می شود و مصاحبه های دقیقی از شخص انجام می گیرد.

شرایط لازم برای شخص اسپانسر در ادامه آورده شده است:

  1. شخص اسپانسر از لحاظ روانی سلامت کامل داشته باشد.
  2. وضعیت مالی شخص اسپانسر در حد کافی باشد و از کمک های دولتی استفاده نکرده باشد (به جز مورد معلولیت)
  3. سابقه جرم نداشته باشد.
  4. در چند سال اخیر اسپانسر شخص دیگری نشده باشد.

مهاجرت از طریق خانواده (اسپانسرشیپ)

یکی دیگر از انواع مهاجرت به کشور های مختلف، مهاجرت از طریق خانواده (اسپانسرشیپ) می باشد. به این معنی که شخصی که اقامت یا شهروندی یک کشور را دارا باشد، می تواند خانواده خود را نیز با خود به این کشور ببرد. در کشورهایی مانند کانادا و استرالیا حتی اگر اقامت افراد دائمی نباشد، این امکان وجود دارد که شخص خانواده اش را با خود ببرد. تنها شرط لازم برای مهاجرت اسپانسرشیپ، داشتن توانایی و تمکن مالی فرد برای پیوستن اعضای خانواده به او می باشد.

در اکثر کشورهای مهاجر پذیر این قانون وجود دارد که شخص فقط می تواند همسر و فرزندان زیر 18 سال را همراه خود کند. در بعضی از کشور ها طرح اسپانسر شیپ برای پدر و مادر فرد نیز صادق است. به ویژه در کانادا که این روش در آن معقوله ای جداگانه دارد و در بعضی موارد با داشتن برخی شرایط خاص این طرح شامل خواهر و برادر نیز می شود. به طور کلی کشور کانادا در زمینه مهاجرت خانوادگی یکی از محبوب ترین کشور ها به شمار می رود.

مهاجرت از طریق تولد

در این نوع از مهاجرت اگر فرزندی در یکی از کشور های خارجی متولد شود شهروند آن کشور به حساب می آید و دارای تابعیت کشور مورد نظر خواهد بود. اصل خاک و اصل خون دو اصل برای گرفتن تابعیت فرزند متولد شده در کشور خارجی می باشند.

برخی کشورها از اصل خاک پیروی می کنند و برخی دیگر از اصل خون. اصل خاک به این صورت است که اگر کودکی در خاک یک کشور متولد شود، شهروند آن کشور خواهد بود و از تمام حقوق شهروندی بهره مند خواهد شد. حال ساکن آن کشور باشد یا اینکه در حال عبور از آن کشور متولد شده باشد (مثلا در هواپیما، کشتی و …). اما در این روش به پدر و مادر فرزند، شهروندی تعلق نمی گرد. کشورهایی همچون کانادا و آمریکا از این قانون تبعیت می کنند.

اصل خون عنوان می کند که اگر پدر و مادر کودک متولد شده و یا یکی از آن ها، تابعیت کشوری را داشته باشند، فارغ از اینکه فرزند کجا متولد شده باشد، شهروندی و تابعیت آن کشور به فرزند نیز خواهد رسید. در این روش با تولد فرزند در خاک آن کشور تابعیت به فرزند، تعلق نمی گیرد. کشور هایی مثل آلمان و استرالیا از این قانون پیروی می کنند.

مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی روشی پر خطر است و برای افرادی مناسب است که در کشور خود امنیت جانی ندارند و از لحاظ سیاسی، اقتصادی، معیشتی یا به دلیل جنگ و … در تنگنا به سر می برند و ناچار به ترک کشور خود یا فرار از آن هستند. در این روش افراد درخواست پناهندگی خود را با دلایل مربوطه به اداره مهاجرت کشور مقصد ارائه می دهند و کشور مقصد، طبق کنوانسیون ژنو که در سال 1951 تصویب شده، موظف است به درخواست شخص رسیدگی کند و به شخص پناهجو، پناه و اسکان دهد.

پس از ارائه پرونده پناهنده به کشور مقصد، در طول بررسی پرونده و تا مشخص شدن تکلیف متقاضی (حدود 2 تا 3 ماه) در کمپ های مخصوص از شخص نگه داری می شود و تمام احتیاجات شخصی اعم از اسکان، خوراک، پوشاک، پول تو جیبی و خدمات درمانی و بهداشتی توسط کشور مقصد تامین می شود. بعد از مشخص شدن نتیجه و پذیرش متقاضی، دولت کشور مقصد کمک می کند تا شخص بتواند زبان آن کشور را بیاموزد، شغل پیدا کند و در کل حمایت های مالی انجام می دهد تا جایی که فرد بتواند اصطلاحا گلیم خود را از آب بیرون بکشد.

به طور کلی این نوع مهاجرت اصلا توصیه نمی شود و بر عکس ظاهرش که ممکن است گمان کنید روش راحتی است و همه نیاز ها توسط دولت کشور مقصد تامین می شود، بسیار سخت و ناخوشایند است.

مهاجرت توریستی

مهاجرت توریستی یکی دیگر از روش های مهاجرت می باشد که شخص میبایست ویزای توریستی دریافت کند. ویزای توریستی اجازه ای است که به شخص داده می شود تا برای مدتی مشخص در یک کشور سکونت داشته باشد و بعد از اتمام آن، کشور مقصد را ترک کند. این مدت زمان به عواملی همچون قوانین کشور مقصد، تعداد بازدیدکنندگان، حقوق فردی و … بستگی دارد.

بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان

همه ساله مردم زیادی در سراسر دنیا به خاطر مسائل مختلفی همچون آزادی و حقوق بشر، وضعیت اقتصادی، اشتغال، نرخ بیکاری، رفاه و پیشرفت، استقبال از جمعیت مهاجر، عدم وجود نژاد پرستی، شرایطاخذ اقامت دائم و شهروندی و ده ها مورد دیگر اقدام ب مهاجرت می نمایند. بهترین کشورها در زمینه مهاجرت برای ایرانیان در ادامه آورده شده است:

کانادا

کانادا به عنوان محبوب ترین مقصد از لحاظ مهاجرت و بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان می باشد. این کشور پهناور 37 میلیون نفر جمعیت دارد و به دلیل راحت بودن شرایط آن برای مهاجر پذیری، بسیاری از افراد حتی اگر انتخاب آن ها کانادا نباشد، این کشور را انتخاب می کنند. همچنین افراد با سطح شرایط مختلف و با هر میزان صلاحیتی، شانس بیشتری برای سکونت در این کشور خواهند داشت. از دیگر مزایای داشتن اقامت این کشور می توان به همراهی همسر و فرزندان (زیر 18 سال) و حتی پدر و مادر اشاره کرد که از دیگر کشور ها بسیار آسان تر است. پس می توان نتیجه گرفت آلمان بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی است. کانادا تقریبا راحت ترین کشور برای مهاجرت می باشد.

مزایای بسیار زیاد کشور کانادا که سبب شده سالانه مهاجران زیادی را به خود جلب کند را بررسی می کنیم: یکی از قوی ترین کشور های دنیا از جنبه اقتصادی، پایین ترین نرخ بیکاری، فرصت های شغلی زیاد، سطح قابل قبولی از نظر ساعت کاری، میزان رضایت از شغل، مرخصی، تعادل درامد و مخارج و…، رتبه 11 از لحاظ امنیت در جهان، مردم مهربان و خوشرو با مهاجران (رتبه دوم در رفتارهای ضد تبعیض نژادی)، رضایت از زندگی بالا، با سوادترین کشور جهان، رتبه 6 در رعایت حقوق زنان، رتبه 12 جهان در حقوق بشر، بهترین نظام آموزشی در دنیا، طبیعت زیبا و بکر، جشن ها و فستیوال های باشکوه، فرهنگ و ادب بالای مردم و ده ها مزایای دیگر.

استرالیا

استرالیا یکی از کشور های محبوب و معروف در مهاجرت به خصوص برای ایرانیان است و می تواند بهترین کشور برای مهاجرت ایرانیان باشد. این کشور همواره دارای بازار کار مناسبی است و دائم نیازمند نیازمند نیروی کار می باشد و یکی از قوی ترین اقتصاد های دنیا را دارد. استرالیا سومین کشور محبوب برای کسانی است که قصد دارند از طریق تحصیلی مهاجرت کنند.

در چند سال اخیر، به دلیل شیوع ویروس کرونا این کشور شرایط سخت گیرانه تری را برای مهاجرت اعمال کرده است و اخذ ویزا و اقامت برای مهاجران به کاری دشوار تبدیل شده است.

استرالیا به دلیل مهاجر پذیر بودن، یک کشور چند فرهنگی محسوب می شود. تقریبا 30 درصد از جمعیت استرالیا، از افراد مهاجر تشکیل شده است. دو شهر محبوب استرالیا، سیدنی و ملبورن هستند که از شهرهای پرجمعیت و همچنین گران استرالیا به شمار می روند. اما به همان میزان که هزینه های زندگی در این شهر ها بالاست، میزان حقوق و درامد نیز قابل قبول است و بین حقوق و مخارج زندگی تعادل برقرار است. اگرچه دو شهر سیدنی و ملبورن محبوبیت ویژه ای بین افراد دارند ولی دیگر شهر های استرالیا نیز کیفیت بالایی در ارائه زندگی مرفه دارند. از این میان می توان به شهرهایی از جمله پرت، آدلاید، بریزبین، هوبارت، کانبرا و … اشاره کرد.

مانند کشور کانادا، استرالیا نیز دارای مزیت های بسیاری می باشد که باعث جذب افراد از سراسر دنیا می شود. این مزیت ها عبارتند از: یکی از قوی ترین نظام های آموزشی در دنیا، جزء 3 مقصد اول تحصیلی در جهان، رتبه 18 جهان در امنیت بالا، رتبه 9 جهان در مسائل حقوق بشر، رتبه 12 رفتاری ضد تبعیض نژادی، سطح رفاه بالا، رتبه 11 در رضایت از زندگی و شادی مردم، رتبه 7 در شاخص توسعه انسانی، رتبه 14 در قدرت اقتصادی، عالی ترین سطح در زمینه اشتغال، حقوق و درامد، مزایا و رفاه شغلی، رتبه 16 در حقوق زنان و ده ها موارد دیگر که این کشور را به بهترین کشور برای مهاجرت تبدیل می کند.

از دانشگاه های مطرح استرالیا که رتبه جهانی آن ها زیر 100 می باشد می توان به دانشگاه کوئیزلند، دانشگاه نیوسات والز، دانشگاه موناش، دانشگاه ملی استرالیا، دانشگاه سیدنی، دانشگاه ملبورن و دانشگاه استرالیای غربی اشاره کرد.

انگلیس

یکی دیگر از محبوب ترین کشورها برای مهاجرت، انگلیس و به ویژه شهر لندن می باشد. این کشور در میان دانشجویان بین المللی بهترین کشور برای مهاجرت از طریق تحصیل به حساب می آید. نا گفته نماند انگلیس یکی از گران ترین کشور های مهاجر پذیر به شمار می رود و مخارج زندگی در این کشور بسیار بالاست.

کشور انگلیس از لحاظ اقتصادی، پس از آلمان دومین کشور اروپا و ششمین کشور در دنیا می باشد. نظام آموزشی این کشور دومین رتبه در دانشگاه های کل جهان را دارد. در حال حاضر انگلیس جزء 5 کشور محبوب برای مهاجرت از نوع تحصیلی و کاری دسته بندی می شود. شهر لندن علاوه بر پیشرفته بودن و شرایط ایده آل کاری و تحصیلی و … دارای بافتی زیبا و جاذبه های توریستی می باشد.

از شهرهای معروف انگلیس می توان لیورپول، منچستر، بریستول و … را نام برد.

ایالات متحده آمریکا

امریکا سومین کشور پر جمعیت جهان محسوب می شود و از 50 ایالت تشکیل شده است. این کشور جزء محبوب ترین کشور ها برای مهاجرت است. چرا آمریکا کشور ارجح برای مهاجرت ایرانیان نمی باشد؟ دلیل اول آن این است که آمریکا داوطلبان زیادی برای مهاجرت دارد و به همین خاطر برای قبول مهاجر سختگیری بیشتری انجام می شود به خصوص در مورد کشورهای در حال توسعه. دلیل دوم نیز به خاطر تحریم های آمریکا علیه ایران، حتی گرفتن یک ویزای گردشگری معمولی نیز برای ایرانیان تقریبا غیر ممکن شده ست.

اگر مشکلات و مسائل یاد شده پیش روی ایرانیان نبود، قطعا آمریکا به اولین کشور برای مهاجرت تبدیل می شد. این کشور از لحاظ اقتصادی رتبه یکم جهان را دارد و مهاجرت به این کشور آرزوی هر شخصی است که قصد ادامه تحصیل در کشور غربی را دارد و یا به دنبال می خواهد در آن صاحب شغل شود، می باشد.

هلند

هلند کشور کوچکی است که در اروپای غربی واقع شده است و جمعیتی حدود 17 میلیون نفر دارد. این کشور در سطح بین المللی واقع شده است و شاهراه ورود به اتحادیه اروپا محسوب می شود. میزان اجاره مسکن در هلند بسیار بالاست ولی بر خلاف کشور های اروپایی دیگر، سطح درآمد و حقوق چندان بالا نبوده و معمولی می باشد و همچنین مالیات زیادی نیز از مردم گرفته می شود و در کل کشور گرانی برای زندگی محسوب می شود. افراد می توانند برای خرید خانه از وام استفاده کنند. نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است و شرایط کار برای افرادی که مهاجرت می کنند بسامان است.

زبان اصلی مردم این کشور هلندی بوده ولی همه مردم آن می توانند به راحتی انگلیسی صحبت کنند. صنعت هنر در این کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته، از این رو هنرمندان می توانند ویزای خود اشتغالی دریافت کنند و به این کشور مهاجرت نمایند. نظام آموزشی این کشور سطح بالایی دارد، خدمات درمانی مناسبی در آن ارائه می شود، دارای امنیت شغلی است و ساکنان آن رضایت شغلی بالایی دارند، دارای رتبه 17 اقتصاد در دنیا می باشد، طبیعتی بسیار بکر و زیبا دارد و بافت شهری آن کلاسیک اروپایی می باشد. هلند جزء شادترین کشورهای دنیا است و میزان رضایت مردم از زندگی بالا می باشد. آزادی بیان و حقوق بشر حرف اول را در این کشور می زند. طوری که از هلند به عنوان آزاد ترین کشور جهان یاد می شود.

نیوزلند

کشور نیوزلند در بخش جنوبی اقیانوس آرام قرار گرفته و نزدیک به کشور استرالیا می باشد. یکی از دلایل مهاجرت افراد به این کشور به دلیل آب و هوای مطلوب آن است. نیوزلند آب و هوایی اقیانوسی و معتدل دارد و همه فصل های آن مطلوب است. جمعیت این کشور کمتر از 5 میلیون نفر بوده و مردم آن یکی از شادترین مردم جهان هستند. نیوزلند از کشورهای دیگر ارزان تر است و مرسوم ترین روش برای مهاجرت به این کشور مهاجرت کاری می باشد. نیوزلند را می توان ارزانترین کشور برای مهاجرت معرفی کرد.

فرانسه

کشور فرانسه سومین اقتصاد اروپا را دارد و جزء محبوب ترین کشور های مقصد برای مهاجرت از نظر مهاجران می باشد. 10 درصد از جمعیت فرانسه را مسلمانان تشکیل می دهند و به دلیل مهاجر پذیر بودن کشوری چند فرهنگی به شمار می رود. این کشور رتبه هفتم را در اقتصاد جهان دارد و وضعیت اقتصادی مردم آن مساعد است و همچنین نرخ بیکاری در فرانسه پایین است. تحصیل در فرانسه حتی برای دانشجویان بین المللی رایگان می باشد.

مهاجرت تحصیلی به فرانسه

پرتغال

اقتصاد کشور پرتغال روز به روز در حال پیشرفت است و پیش بینی ها نشان می دهد در سال های آتی اقتصاد این کشور در هم رده با دیگر کشورهای قوی اروپا خواهد شد. هزینه زندگی در پرتغال پایین تر از سایر کشورهای اروپایی است و گرفتن اقامت آن چندان دشوار نمی باشد.

سوئیس

کشور سوئیس طبیعت بسیار زیبایی دارد و از پیشرفته ترین کشورهای اروپایی به شمار می رود. قوی ترین سیستم های آموزشی را در دنیا داشته و به ویژه در رشته فنی و مهندسی بسیار عالی عمل می کند. دانشجویان بین المللی می توانند در دانشگاه های سوئیس به صورت رایگان تحصیل کنند. تسلط به یکی از زبان های فرانسوی، ایتالیایی و رومانش (زبان سوئیسی) و همچنین اقامت حداقل 10 دسال در این کشور از ملزومات دریافت شهروندی در سوئیس می باشد.

ایرلند

ایرلند جمعیتی حدود پنج میلیون یا کمی بیشتر دارد و زبان ساکنان آن انگلیسی می باشد. نرخ مالیات در این کشور پایین می باشد و همین مسئله دلیلی برای مهاجرت افراد به ایرلند شده است. افرادی که به ایرلند از روش کاری مهاجرت می کنند، می توانند اقامت دائم این کشور را در کمتر از دو سال و شهروندی آن را در عرض 5 سال دریافت کنند.

سنگاپور

سنگاپور کشور کوچکی است که فقط 5 میلیون نفر جمعیت دارد و به قلب آسیا شهرت دارد. مدت زمان لازم برای دریافت شهروندی این کشور 10 سال می باشد. سنگاپور پنجمین رتبه را در جهان از لحاظ شاخص سطح زندگی دارد و مهاجرت تحصیلی و کاری، بهترین روش های مهاجرت به این کشور هستند.

بهترین روش برای مهاجرت

در مورد روش مهاجرت به طور قطعی نمی توان نظر داد. برای گرفتن مشاوره مهاجرت و همچنین برای اینکه بدانید چه ویزایی برای شما مناسب است و از چه طریق بهتر است مهاجرت کنید، می توانید از وکیل مهاجرت مشاوره بگیرید. وکیل می تواند به شما مشاوره تخصصی مشاورت ارائه دهد و در این باره کمکتان کند. هر کشوری بنا به شرایط و وضعیت خود، قوانین مختلفی برای ارائه ویزا و شهروندی به افراد وضع کرده است. اما در کل می توان مهاجرت ازروش کاری و تحصیلی و همچنین سرمایه گذاری را روش امن تر و سریع تری تلقی کرد. در این روش ها متقاضی می تواند پس از گذشت چند سال برای اقامت دائم و شهروندی کشور مقصد اقدام نماید.

مهاجرت تحصیلی به روسیه

مهاجرت تحصیلی به سوئد

مهاجرت تحصیلی به کانادا

مهاجرت تحصیلی به مجارستان

مهاجرت تحصیلی به هلند

مهاجرت تحصیلی به استرالیا

مهاجرت تحصیلی به اتریش

مهاجرت تحصیلی به انگلستان

مهاجرت تحصیلی به ایتالیا

مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

مهاجرت تحصیلی به چین

4/5 - ( تعداد افرادی که به این مطلب امتیاز داده اند: 4نفر)