تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه

نوشته توسط مشاوره مهاجرت: مجید قادری

در تاریخ: 23 فروردین 1400 | آخرین بروزرسانی:

ترکیه یکی از مقاصد پر طرفدار برای ایرانی ها محسوب می‌شود که طبق آمار سالانه حدود 2 ملیون ایرانی از کشور ترکیه بازدید می‌کنند و حدود 67000 ایرانی شهروندی ترکیه را اخذ کرده اند؛ در این راستا سالانه بسیاری از ایرانیان برای کار و تحصیل راهی این کشور شده و در آنجا آینده خود را […]
فرصت مطالعه نداری؟

شمارتو بده زنگ میزنیم!

در این بخش مهمترین و محبوب ترین مقالات مرتبط با مقاله پیش روی شما، گردآوری شده است تا در صورت علاقه مندی بتوانید مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری بدست آورید

دیگر دانستنی های مهم

فهرست مطالب

ترکیه یکی از مقاصد پر طرفدار برای ایرانی ها محسوب می‌شود که طبق آمار سالانه حدود 2 ملیون ایرانی از کشور ترکیه بازدید می‌کنند و حدود 67000 ایرانی شهروندی ترکیه را اخذ کرده اند؛ در این راستا سالانه بسیاری از ایرانیان برای کار و تحصیل راهی این کشور شده و در آنجا آینده خود را می‌سازند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با تحصیل پزشکی در ترکیه و همچنین تحصیل دندانپزشکی در ترکیه سخن بگوییم؛ این رشته به علت ویژگی های منحصر به فردی که دارد، ایرانیان زیادی را به خودش جذب کرده است.
این ویژگی ها شامل وجود بورسیه های متعدد، عدم نیاز ایرانی ها به اخذ ویزا، سیستم تبادل دانشجو با بعضی از دانشگاه های مطرح، امکان کاراموزی در محیط بیمارستان، امکان تحصیل به زبان انگلیسی و …
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با تحصیل پزشکی در ترکیه با ما همراه باشید.

کارشناسان موسسه مهر آفرین ، با صرف مدت زمان زیاد در زمینه تحصیل پزشکی در ترکیه و دندانپزشکی ، مقاله جامع و کاملی را برای شما عزیزان گردآوری کرده اند تا شما با خواندن آن پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت می کنید.

اگر ابهامی هم در رابطه با تحصیل در ترکیه پزشکی داشتید ، در قسمت دیدگاه ها برای ما به اشتراک بگذارید ؛ ما با تلاش بی وقفه آماده پاسخ به تمامی سوالات شما عزیزان هستیم.

محبوبیت رشته های پزشکی و دندانپزشکی موجب شده تا هر ساله متقاضیان زیادی برای اخذ بورسیه و ویزای تحصیلی به کشور های پیشرفته مهاجرت نمایند و ترکیه کشوری است که بخشی از آن در اروپا و بخشی در آسیا قرار داد ؛ سیستم آموزشی این کشور به سیستم آموزشی کشور های اروپایی پیوسته است و همین امر موجب شده تا مدارک آموزشی که ترکیه صادر می کند ، در اتحادیه اروپا معتبر باشد.

مزایای تحصیل دندانپزشکی و تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

ترکیه فرصت مناسبی را پیش روی دانشجویان ایرانی علاقمند به تحصیل پزشکی  و دندانپزشکی قرار داده است ؛ از این رو متقاضیان ایرانی دیگر نیازی به اخذ ویزا برای سفر به ترکیه ندارند ؛ نکته قابل توجه اینجاست که دانشگاه های معتبر ترکیه ، همکاری نزدیکی با دانشگاه های معتبر در جهان دارند و از این رو اساتید بین المللی کشور های دیگر در دانشگاه های ترکیه تدریس می کنند ؛ همین عوامل موجب شده تا متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه و نیز دندانپزشکی بسیار افزایش یابند.

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه ، شامل مزایای زیادی است و همین امر موجب افزایش متقاضیان تحصیل در ترکیه شده است ؛ از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • معتبر بودن مدارک اخذ شده از دانشگاه های ترکیه در سراسر جهان
  • چندین دانشگاه پزشکی ترکیه مورد تایید وزارت علوم ایران است.
  • نزدیکی مسافت ترکیه به ایران
  • عدم دریافت ویزا برای متقاضیان ایرانی
  • پایین بودن هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه پزشکی
  • ارائه کارت طبابت بین المللی به فارغ التحصیلان پزشکی در ترکیه
  • مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه های بسیار مجهز
  • فرصت های کارآموزی در بیمارستان هایی که با دانشگاه ها توافق دوجانبه دارند.
  • ارائه برنامه های پزشکی به زبان های انگلیسی و ترکی توسط دانشگاه های ترکیه
  • فرصت های یادگیری عملی با حضور در کلینیک ها ، بیمارستان های دانشگاهی و کارگاه های آموزشی
  • دریافت انواع بورسیه ها
  • استفاده از تخفیفات حمل و نقل عمومی با ارائه کارت دانشجویی

همه این مزیت ها موجب شده تا تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه ، بین متقاضیان مهاجرت محبوبیت زیادی داشته باشد.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه + دندانپزشکی

در صورتیکه متقاضی دارای مدرک دیپلم و یا سال آخر دبیرستان باشد، می تواند برای تحصیل پزشکی در ترکیه و نیز تحصیل دندانپزشکی در ترکیه اقدام نماید؛ به طور کلی باید خود را برای موارد زیر آماده سازید:

  1. مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  2. قبولی در آزمون یوس (YÖS) یا SAT (در ادامه در مورد این دو آزمون توضیح می‌دهیم)
  3. مدرک زبان انگلیسی یا ترکی قابل قبول
  4. هزینه های مورد نیاز برای پرداخت شهریه

مقاله پیشنهادی:

تحصیل پزشکی در آلمان

تحصیل در دانشگاه های دولتی و خصوصی پزشکی در ترکیه

پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه را می توان از طریق دانشگاه های دولتی و خصوصی دنبال نمود؛ اما شرایط تحصیل در این دو نوع دانشگاه می تواند متفاوت باشد.

بطور کلی، برای ورود به دانشگاههای دولتی ترکیه و تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در این دانشگاهها، باید در آزمون ورودی دانشگاه (یوس یا ست) شرکت نمود؛ متقاضیانی که در آزمون ورودی دانشگاه قبول می شوند، می توانند در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری تحصیل نمایند.

نکته: برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه، شرکت در آزمون ورودی (یوس) نیاز نیست.

در مجموع، دو راه برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه وجود دارد که هر دو راه می تواند برای دانشجویان بین المللی مناسب باشد:

  • می توان بطور مستقیم از طریق نتایج آزمون YÖS که سالی یکبار توسط دانشگاه های ترکیه برگزار می شود، نامه پذیرش دانشگاههای دولتی ترکیه را اخذ نمود.
  • راه دوم برای اخذ نامه پذیرش دانشگاههای پزشکی و دندانپزشکی ترکیه، اقدام از طریق دانشگاههای خصوصی و بدون آزمون ورودی است؛ این روش بیشتر موردتوجه دانشجویانی است که یا در آزمون YÖS قبول نشده اند و یا اصلا نمی خواهند در این آزمون شرکت کنند.
تحصیل پزشکی در دانشگاه های ترکیه
تحصیل پزشکی در دانشگاه های ترکیه

زبان تحصیل رشته دندانپزشکی و رشته پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه به زبانهای ترکی و انگلیسی انجام می شود؛ لذا، برای تحصیل به زبان ترکی، باید مدرک زبان تومر (آزمون زبان ترکی استانبولی) داشته باشید و برای تحصیل به زبان انگلیسی، مدارک آیلتس یا تافل مورد نیاز خواهد بود.

آیا کسانی که مدرک زبان ندارند، می‌توانند در ترکیه پزشکی بخوانند؟

اگر مدارک زبان انگلیسی یا ترکی ندارید، ابتدا باید در کالج های زبان شرکت نمایید؛ شرکت در دوره های کالج، یک ساله بوده و با هدف آمادگی متقاضی برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاههای ترکیه شکل گرفته است.

آیا می‌توان بدون شرکت در کالج، به تحصیل رشته پزشکی در ترکیه پرداخت؟

متقاضیانی که دارای مدرک تومر (TÖMER) برای زبان ترکی یا مدرک تافل و آیلتس برای زبان انگلیسی هستند، نیاز به شرکت در دوره کالج را ندارند.

آزمون های ورودی دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی ترکیه

تقریبا تمام دانشگاههای کشور ترکیه از آزمون های ورودی YÖS و SAT جهت سنجش مهارت های متقاضیان استفاده می کنند؛ البته، آزمون یوس جامع تر بوده، لذا اکثر دانشگاه ها این آزمون را ملاک پذیرش دانشجو برای تحصیل پزشکی در ترکیه قرار می‌دهند.

الف: آزمون YÖS برای پذیرش پزشکی در ترکیه

یوس نوعی آزمون برای ورود به مقطع کارشناسی و یا رشته های گروه علوم پزشکی ترکیه است؛ لذا، دانشجویان بین المللی که مایل به رشته پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه هستند، می بایست در این آزمون شرکت کنند (شرکت در این آزمون برای مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد ضروری نمی باشد).

آزمون YÖS در هر دانشگاهی بصورت جداگانه برگزار می شود و دانشجویان از همان نمره ی اخذ شده می توانند برای درخواست در دیگر دانشگاههای ترکیه استفاده نمایند؛ لذا، دانشگاه ها آزمون یوسِ دیگر دانشگاه ها را قبول دارند.

آزمون YÖS به چه زبان هایی و در چه کشورهایی برگزار می‌شود؟

امتحانات YÖS به زبانهای مختلف و عمدتاً به زبان انگلیسی و ترکی برگزار می شود؛ محل برگزاری این آزمون در ترکیه و بسیاری دیگر از کشورها از جمله ایران است؛ هزینه آزمون متغیر بوده و در حدود 50 دلار می باشد.

آزمون YÖS در چه تاریخی برگزار می‌شود؟

آزمون یوس در ترکیه در ماه اسفند تا خرداد انجام می شود و شامل دو بخش است؛ بخش اول مربوط به سوالات ریاضی، هندسه، هوش و مهندسی بوده و بخش دوم مربوط به ارزیابی سطح زبان ترکی می باشد که در این بخش به هر داوطلب با توجه به تسلطش به زبان ترکی، امتیاز  A،B  یا C اعطا خواهد شد.

معیار دانشگاه‌های دولتی ترکیه برای پذیرش دانشجوی پزشکی چیست؟

بطور کلی، دانشگاههای دولتی با توجه به میانگین نمره اخذ شده از این آزمون ورودی و معدل دیپلم، دانشجو می پذیرند. همانگونه که بیان شد، نیازی به شرکت در آزمون یوس برای دانشگاه های خصوصی نیست و اکثر دانشگاه های خصوصی ترکیه به زبان انگلیسی آموزش می دهند و با توجه به معدل دیپلم ثبت نام کرده و شهریه دریافت می نمایند.

البته، دانشگاه های خصوصی اغلب نتایج آزمونهای بین المللی نظیر آزمون  SAT، ACT، IB  و یا آزمون هایی مشابه را  برای تحصیل پزشکی در ترکیه می پذیرند.

آزمون های ورودی پزشکی ترکیه
آزمون های ورودی پزشکی ترکیه

ب: آزمون SAT برای پذیرش پزشکی در ترکیه

همانگونه که بیان شد تعداد کمی از دانشگاههای پزشکی و دندانپزشکی ترکیه آزمون انگلیسی SAT را قبول می‌کنند؛ سوالات آن شامل ریاضی، درک مطلب، نگارش، هندسه و زبان است.

آزمون SAT در چه زمانها و کشورهایی برگزار می‌شود؟

آزمون SAT حدودا 6 بار  در سال برگزار می‌شود (البته این مورد در کشورهای مختلف متفاوت است). دقت داشته باشید که کشور ترکیه مناسب ایرانیانی است که برای این آزمون آماده می‌شوند و این آزمون در ایران برگزار نمی شود.

متقاضیانی که می خواهند در این آزمون به زبان انگلیسی شرکت کنند، می بایست مدرک آیلتس حداقل 6 یا 6.5 را پیش از آزمون ارائه دهند.

کدام یک از دانشگاه های پزشکی ترکیه آزمون SAT را قبول دارند؟

برخی از دانشگاههای ترکیه که از آزمون SAT برای پذیرش متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه استفاده می کنند، موارد زیر می باشند:

  • دانشگاه فنی خاورمیانه
  • دانشگاه بغازیچی
  • دانشگاه بسفر
  • دانشگاه مرمره
  • دانشگاه استانبول
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه فنی استانبول
  • دانشگاه قاضی
  • دانشگاه فنی ییلدیز
  • دانشگاه کوچ
  • دانشگاه باهچه شهیر
  • دانشگاه سابانچی
  • دانشگاه اولوداغ

ددلاین آزمون SAT برای سال 2023 به صورت زیر می باشد:

تاریخ آزمون SAT🧾11 مارس 2023🕐6 مه 20233 ژوئن 2023
ددلاین ثبت نام📚10 فوریه 2023⏱7 آوریل 20234 مه 2023
تغییرات✔28  فوریه 2023🕡25 آوریل 202323 مه 2023

ساختار تحصیل دندانپزشکی و تحصیل پزشکی در ترکیه

ساختار تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی ترکیه به چه صورت است؟ پس از قبولی در آزمون ورودی دانشگاه، دانشجویان پزشکی 6 سال و متقاضیان رشته های دندانپزشکی و داروسازی 5 سال آموزش می بینند.

ساختار آموزش و تحصیل پزشکی در ترکیه

پزشکی در ترکیه چند سال است؟ دوره تحصیل پزشکی در ترکیه شامل دو سال مطالعه پیش بالینی، سه سال مطالعه بالینی و یک سال کارآموزی بالینی دولتی است؛ فارغ التحصیلان پس از اتمام برنامه (MD) عنوان پزشک را دریافت می کنند. همچنین ، دانشکده های پزشکی ترکیه بسته به انتخاب داوطلب ، دوره هایی را به زبان انگلیسی یا ترکی ارائه می دهند.

به طور کلی ، ساختار تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه به صورت زیر است:

  • دو سال اول تحصیل پزشکی در ترکیه: علوم پایه نظیر آناتومی، فیزیولوژی، شیمی، فیزیک و میکروبیولوژی تدریس می شود و دانشجویان باید علاوه بر شرکت در کلاسهای دانشگاه، تحقیقات آزمایشگاهی نیز انجام دهند.
  • از سال سال سوم به بعد، دانشجویان با بیماریها آشنا می شوند.
  • سال چهارم و پنجم شامل دوره های 1 ساله کارآموزی بالینی است.
  • در آخرین سال تحصیل (سال ششم)، دانشجویان بعنوان پزشکهای آینده در بیمارستان دانشگاه مشغول به فعالیت می شوند و وظایف یک پزشک معمولی را برعهده می گیرند؛ به دانشجویان سال ششم، کارورز گفته می‌شود؛ این دوره را می توان مرحله مقدماتی آموزشِ دستیاری پزشکی در کشور ترکیه دانست.
ساختار تحصیل پزشکی در ترکیه
ساختار تحصیل پزشکی در ترکیه

ساختار تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

دندانپزشکی در ترکیه چند سال است؟ تحصیل دندانپزشکی در ترکیه مانند بسیاری از کشورها، 5 ساله است و این دوره 5 ساله، به دو دوره تقسیم می شود که دوره اول، دو ساله و دوره دوم، سه ساله است.

در دو سال اول تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، دروس نظری و عملی تدریس می شوند و دوره دوم شامل آموزش عملی در بیمارستان است؛ لذا دانشجویان در سال عملی بر روی بیماران واقعی کار و مطالعه می کنند و وظایف رزیدنت را در بیمارستان خواهند داشت.

سال تحصیلی رشته های دندانپزشکی در ترکیه بصورت فصلی است و ممکن است شروع سال تحصیلی دانشگاههای مختلف با یکدیگر تفاوت داشته باشند، اما ترم اول اکثر دانشگاه های دندانپزشکی ترکیه در سپتامبر و ترم دوم در فوریه آغاز می شود.

مدارک لازم برای پذیرش پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

الزامات و مدارک لازم برای تحصیل دندانپزشکی و پزشکی در ترکیه، تقریبا مشابه هم هستند؛ اما با این حال، هر دانشگاهی ممکن است معیارهای خود را جهت پذیرش داشته باشد.

به طور کلی، پیش نیاز تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه داشتن دیپلم دبیرستان و یا حضور در سال آخر دبیرستان است و علاوه بر قبولی در آزمون YÖS یا SAT، معدل نیز برای پذیرش در این دوره اهمیت دارد و بهتر است دانشجو معدل فوق العاده خوبی (معمولا 90 درصد) داشته باشد.

اما پیش نیازها و الزامات تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه ارائه مدرک دیپلم متوسطه با حداقل معدل 75 درصد و مدرک زبان (در صورت وجود) است؛ دقت کنید که در زمان انتخاب زبان انگلیسی به عنوان زبان آموزش، داشتن مدرک تافل یا آیلتس (نمره 6 آیلتس یا 80 آزمون تافل) الزامی است؛ اما در صورت تحصیل به زبان ترکی می بایست مدرک تومر ارائه شود.

از مدارک مورد نیاز برای پذیرش پزشکی در ترکیه و پذیرش دندانپزشکی در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تکمیل فرم درخواست
  • انگیزه نامه یا SOP (در صورت امکان)
  • پاسپورت معتبر
  • عکس
  • تمکن مالی
  • هزینه بررسی مدارک توسط دانشگاه (بین 35 تا 100 دلار)
  • قبولی در آزمون پذیرش
  • دیپلم دبیرستان
  • ریز نمرات دبیرستان
  • نمره آزمون YOS (دانشگاه های دولتی)
  • نمرات آزمون SAT، ACT،IB و غیره برای اغلب دانشگاه های خصوصی
  • مدارک آزمون آیلتس یا تافل برای برخی دانشگاه ها
  • مهارتهای زبان ترکی در سطح حداقل B1 برای دانشگاههای دولتی

در صورتیکه هنوز دوره متوسطه را به پایان نرسانده اید، به ارائه گواهینامه ترم آخر که ترجمه و تایید شده مورد نیاز خواهد بود.

همچنین، بهتر است در صورت داشتن مدارک و گواهی‌های اضافی، آنها را نیز ارائه داد؛ چرا که ممکن است در اخذ معافیت از شهریه به دانشجو کمک کند.

دریافت ویزا جهت تحصیل در رشته پزشکی ترکیه

دانشجویان متقاضی پزشکی پس از دریافت پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود در ترکیه باید برای دریافت ویزا اقدام نمایند. در این راستا باید پس از دریافت نوبت آنلاین از سایت سفارت ترکیه در ایران، یک سری مدارک آماده کنند که به شرح زیر است:

1.نامه پذیرش دانشگاه

2.گذرنامه معتبر

3.هزینه ویزا

4.عکس

5.فرم درخواست ویزا

طبق نوبتی که دریافت کرده اید؛ در روز مشخص شده در سفارت حاضر شوید و دقت نمایید که پس از دریافت ویزا و ورود به کشور ترکیه، فقط یک ماه فرصت برای تقاضای اقامت دانشجویی دارید.

نکته: پروسه اخذ ویزای ترکیه ممکن است تا 2 ماه طول بکشد.

مدت زمان ویزای صادر شده جهت تحصیل پزشکی در ترکیه چقدر است؟

به طور کلی ویزای تحصیلی ترکیه فقط برای 1 سال صادر می‌شود و دانشجویان هر ساله 60 روز پیش از اتمام مدت 1 ساله بایستی برای تمدید مجوز خود اقدام نمایند.

تحصیل دندانپزشکی و تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی

اکثر دانشگاه های ترکیه دوره های پزشکی و دندانپزشکی را به زبان ترکی ارائه داده اند، اما امکان تحصیل پزشکی در ترکیه و نیز دندانپزشکی به زبان انگلیسی از طریق تعدادی از دانشگاههای ترکیه فراهم آمده است؛ تحصیل پزشکی و دندانپزشکی به زبان انگلیسی آیلتس 6 نیاز دارد.

دقت داشته باشید که یادگیری زبان ترکی، حتی برای کسانی که تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و نیز پزشکی را به زبان انگلیسی انتخاب می کنند، اهمیت دارد؛ چرا که برای ارتباط راحت با بیماران و پزشکان و نیز، تعامل با همکاران در مرحله بالینی پزشکی و دندانپزشکی، زبان ترکی مورد نیاز خواهد بود.

پزشکی ترکیه بدون آزمون
پزشکی ترکیه بدون آزمون

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون کنکور

بطور کلی، در حدود 70 دانشگاه در ترکیه شرایط پذیرش بدون آزمون YÖS را برای دانشجویان بین المللی فراهم آورده اند که البته، اکثر دانشگاههای بدون کنکور از دانشگاههای خصوصی هستند.

نکته: اگر تمایلی به شرکت در آزمون یوس ندارید شانس کمی برای حضور در دانشگاه های دولتی و تحصیل ارزان قیمت خواهید داشت.

تحصیل پزشکی بدون آزمون در کدام دانشگاه های خصوصی ترکیه امکانپذیر است؟

تحصیل پزشکی بدون آزمون در ترکیه بدون آزمون را می توان از طریق دانشگاه های خصوصی ترکیه نظیر دانشگاههای کوچ، یدی تپه، باشگنت، اوکان، اوکونومی، دانشگاه سابانچی و دانشگاه بیلکنت دنبال نمود. در این راستا اخذ دیپلم یا مدرک دانشگاهی و نمره 6 آزمون آیلتس یا نمره 80 آزمون تافل از شرایط الزامی می باشد.

اگر متقاضی مهاجرت به ترکیه هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در موسسه مهرآفرین در تماس باشید.

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

زبان تحصیل، نوع دانشگاه، ابزارهای مورد نیاز جهت تحصیل، ملیت همگی در هزینه تحصیل دانشجو موثر هستند؛ در این میان دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه نقش تعیین کننده ای دارند که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

برای تخمین هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه به تومان ارقام زیر را در قیمت روز دلار یا یورو ضرب نمایید.

هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی ترکیه

هزینه تحصیل و شهریه پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های دولتی ترکیه مقداری بین 250 الی 1550 دلار است.

مقایسه: تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه رایگان نیست؛ اما نسبت به دانشگاه های خصوصی هزینه بسیار کمتری را دریافت می‌کنند.

همچنین، هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی تا حدودی بالاست؛ اما نباید هزینه مواد آموزشی و تجهیزات پزشکی که توسط دانشجو باید فراهم شود را فراموش کرد؛ بطور کلی، تحصیل دندانپزشکی در مقایسه با سایر رشته ها نظیر حقوق، به دلیل تهیه مواد، ابزار و وسایل آموزش، از هزینه های بیشتری برخوردار است؛ به عنوان مثال، یک دانشجوی دندانپزشکی در ترکیه، در حدود 220 تا 330 یورو برای تهیه همین ابزار و وسایل هزینه می کند.

اما دانشجویان زیادی این ابزارها و وسایل را از دانشجویان ترمهای بالاتر دریافت می کنند که البته برخی از دانشگاههای دندانپزشکی ترکیه، این وسایل را بطور رایگان در اختیار دانشجویان قرار می دهند، چرا که این موارد نیز در هزینه های دانشگاه گنجانده شده اند؛ علاوه بر این، برای خرید ارزانتر این وسایل می توان بصورت سفارش گروهی از طریق شرکتهای وابسته به دانشگاه اقدام نمود.

اما به هر حال، هزینه این وسایل خیلی زیاد نیست و این ابزارها تنها برای نیمه دوم مطالعات، در مرحله بالینی و بخش عملی و بعدها به عنوان پزشکی یا دندانپزشک مورد نیاز خواهد بود.

پس از بررسی شهریه دانشگاه های دولتی پزشکی ترکیه به بررسی دانشگاه های خصوصی می‌پردازیم.

هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه به چه میزان است؟

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه در دانشگاه های خصوصی در حدود 10000 الی 24000 دلار می‌باشد. هزینه های دانشگاههای مختلف با تفکیک زبان تحصیل مورد استفاده در جدول زیر آورده شده است:

نام دانشگاهزبان تحصیلشهریه سالانه
دانشگاه مدیپل آنکارا🎓انگلیسی22400 دلار
ترکی20000 دلار
دانشگاه مدیپل استانبول🧑🏽‍🎓انگلیسی22400 دلار
ترکی20000 دلار
دانشگاه گلیشیم استانبول🎓ترکی11500 دلار
دانشگاه ایستینیه استانبول👩🏽‍🎓انگلیسی18360 دلار
دانشگاه اطلس👨🏽‍🎓انگلیسی13500 دلار
ترکی10800 دلار
دانشگاه باهچه شهیر📙انگلیسی20000 دلار
دانشگاه آیدین استانبول📗انگلیسی22000 دلار
ترکی15000 دلار
دانشگاه ینی یوزییل📕ترکی11200 دلار
دانشگاه اوکان استانبول📒انگلیسی18000 دلار
ترکی16000 دلار
دانشگاه لقمان حکیم📘ترکی11250 دلار
دانشگاه کنت استانبول📓انگلیسی13500 دلار
ترکی11000 دلار
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

هزینه زندگی در ترکیه

هزینه های زندگی دانشجویی به سبک و روش زندگی دانشجو بستگی دارد و در سال می تواند از 3000 تا 6024 دلار که شامل هزینه مسکن، بیمه درمانی خورد و خوراک روزانه، حمل و نقل، کتاب و هزینه های سرگرمی باشد، متغیر است؛ برخی از هزینه های زندگی در ترکیه عبارتند از:

عنوانقیمت به لیر
آب بطری🚰حداقل 1.4 لیر
برنج سفید 1 کیلو🍚حداقل 8.98 لیر
نان🧀حداقل 2.56 لیر
تخم مرغ 12 عددی🥚حداقل 10.9 لیر
فیله مرغ 1 کیلو🐔حداقل 21.14 لیر
پنیر محلی 1 کیلو🍞حداقل 34.53 لیر
سیب 1 کیلو🍎حداقل 5 لیر
بنزین 1 لیتر🚘حداقل 6.85 لیر
باشگاه بدنسازی برای بزرگسالان ماهیانه🤼حداقل 148.96 لیر
اینترنت📶حداقل 93.71 لیر
بلیط سینما برای 1 نفر🎥حداقل 22 لیر
1 جفت کفش چرمی مردانه🦶🏽حداقل 302 لیر
پیاز 1 کیلوحداقل 3.21 لیر
سیب زمینی 1 کیلو🥔حداقل 3.19 لیر
اجاره آپارتمان 1 خوابه خارج از مرکز🏠حداقل 1435 لیر ماهانه

تمامی این اعداد و ارقام قابل تغییر خواهند بود؛ چرا که نرخ تورم کشورها ممکن است سالانه افزایش و یا کاهش یابد.

دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

برای داشتن یک مدرک تحصیلی معتبر، تحصیل در بهترین دانشگاههای پزشکی و دندانپزشکی مهم است؛ در همین راستا، به برخی از برترین دانشگاههای پزشکی ترکیه اشاره شده است:

نام دانشگاهنام دانشگاه
دانشگاه پزشکی آتاتورکدانشگاه پزشکی باغچه شهر
دانشگاه پزشکی اژهدانشگاه پزشکی فنی خاورمیانه
دانشگاه پزشکی آنکارادانشگاه پزشکی بغازیچی
دانشگاه پزشکی کوچدانشگاه پزشکی قاضی
دانشگاه پزشکی سابانچیدانشگاه پزشکی بیلکنت
دانشگاه پزشکی حاجت تپهدانشگاه پزشکی استانبول

همچنین، بیش از 20 دانشگاه در ترکیه، برنامه های دندانپزشکی ارائه می دهند؛ از دانشگاههای ترکیه که برنامه های دندانپزشکی را بطور کامل به زبان انگلیسی ارائه داده اند می توان به دانشگاه استانبول، دانشگاه آنکارا، دانشگاه مرمره، دانشگاه جراح پاشا استانبول، دانشگاه مدیترانه شرقی (EMU) دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه آیدین استانبول و دانشگاه یدی تپه اشاره نمود.

نام بهترین دانشگاه ها برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه چیست؟

نام دانشگاهرتبه جهانیرتبه کشوری
دانشگاه آنکارا659 (توسط CWUR)5 (توسطCWUR )
دانشگاه استانبول644 (توسطCWUR )3 (توسط CWUR)
دانشگاه مرمره997 (توسط CWUR)11 (توسط CWUR)
دانشگاه جراح پاشا1286 (توسط U.S.News & Report)27 (توسط U.S.News & Report)
دانشگاه مدیترانه شرقی1528 (توسط Uni Rank)2 (توسط Uni Rank)
دانشگاه باهچه شهیر1769 (توسط CWUR)43 (توسط CWUR)
دانشگاه آیدین استانبول1945 (توسط CWUR)57 (توسط CWUR)
دانشگاه یدی تپه2375 (توسط Uni Rank)34 (توسط Uni Rank)
دانشگاه های ترکیه برای تحصیل پزشکی
دانشگاه های ترکیه برای تحصیل پزشکی

تحصیل پزشکی در دانشگاه اژه ترکیه

دانشگاه دولتی اژه (EGE) به عنوان یک نقطه کانونی برای فعالیت های آموزشی ، تحقیقاتی ، فرهنگی و اجتماعی در شهر ازمیر و منطقه ی دریای اژه عمل می کند.

همچنین ، دانشگاه اژه یکی از نخستین دانشکده های پزشکی در ترکیه است که به تایید هیئت ملی اعتباربخشی آموزش پزشکی (TEBDAD) رسیده است.

این دانشکده پزشکی مجهز به زیرساخت ها و برنامه های پزشکی نظیر آزمایشگاه های شبیه سازی بیمار و برنامه های آموزشی پژوهشی و غیره می باشد تا بدین گونه بتواند آموزش پزشکی را به بهترین شکل ارائه دهد.

برنامه های دانشگاه اژه همواره به روی دانشجویان خارجی باز بوده است ؛ به طوری که حتی در نخستین سال تحصیلی دانشگاه اژه در سال 1955 ، 20 دانشجو از 90 دانشجوی این دانشگاه را دانشجویان بین المللی تشکیل می داده اند.

با این حال ، دانشجویان غیرترکی برای ورود به دانشکده پزشکی دانشگاه اژه ، باید مدرک مهارت های زبان ترکی ارائه دهند. چرا که زبان رسمی آموزش در دانشکده پزشکی دانشگاه اژه ترکی است.

اما در صورت نداشتن مدرک زبان ترکی ، متقاضی باید در دوره کالج زبان شرکت نماید. کالج های زبان یک ساله هستند و در راستای آماده سازی متقاضیان برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه ها شکل گرفته اند.

همچنین ، دانشجویان بین المللی که متقاضی تحصیل در دانشگاه اژه هستند ، می بایست در آزمون ورودی این دانشگاه (EGEYOS) که هر ساله توسط مرکز تحقیقاتی و کاربردی ارزیابی دانشگاه اژه (EU-ODEM) برگزار می شود ، شرکت نمایند.

آزمون یوس دانشگاه اژه سالانه یک بار برگزار می شود و نحوه ی درخواست آزمون ، برگزاری آزمون ، مراکزی که آزمون در آن ها برگزار می شوند و نیز زمان و تاریخ برگزاری آزمون توسط EU-ODEM تعریف می شود و سپس به تایید شورای منتخب دانشگاه اژه می رسد.

تحصیل دندانپزشکی در ازمیر ترکیه

از مهم ترین دانشگاه های پزشکی در ازمیر ترکیه ، دانشگاه های اژه و دوکوز ایلول می باشند که سالانه متقاضیان زیادی برای تحصیل دندانپزشکی و پزشکی به این دانشگاه ها درخواست می دهند.

در حال حاضر ، دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylül) یکی از بهترین دانشکده های پزشکی در ترکیه و همتراز با دانشگاه اژه می باشد. همچنین ، دانشگاه دوکوز ایلول درست به مانند دانشگاه اژه ، پذیرای دانشجویان بین المللی است و فقط از زبان ترکی به عنوان زبان آموزش استفاده می کند.

با دانشگاه های پزشکی در ترکیه آشنا شوید.
دانشگاه های پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در دانشگاه حاجت تپه ترکیه

دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe) از جمله دانشگاههایی با بهترین شرایط برای آموزش پزشکی در ترکیه است. این دانشگاه پژوهش محور بوده و به آموزش دانشجویان از کشورهای مختلف می‌پردازد.

هدف دانشگاه حاجت تپه تربیت افرادی روشنفکر، پژوهشگر و علم‌گراست. بر طبق آمار TUBITAK (شورای تحقیقات علمی و فنی ترکیه)، دانشکده پزشکی حاجت تپه به دلیل پیشرو بودن در مطالعات پزشکی و تحقیقات و انتشارات ملی و بین المللی از شهرت خوبی برخوردار است.

این دانشکده از لحاظ انتشارات بین‌المللی توانسته در ترکیه رتبه نخست را از آن خود کند. همچنین، فارغ‌التحصیلان این دانشکده از بالاترین رتبه در TUS (آزمون تخصصی پزشکی در ترکیه) برخوردارند و حاجت تپه در رنکینگ دانشگاههای جهانی QS سال 2023، رتبه 801 تا 1000 را دارد.

دانشگاه Hacettepe با تأسیس دپارتمان بهداشت کودک وابسته به دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه آنکارا در 2 فوریه 1954 تاسیس شد. در سال 1957 این دانشگاه، از طریق موسسه بهداشت و بیمارستان کودک فعالیت را آغاز کرد و در سال 1961، دانشکده علوم بهداشت با بخشهای پرستاری، فناوری پزشکی، فیزیوتراپی و توانبخشی افتتاح شدند.

دانشکده پزشکی دانشگاه حاجت تپه در سال 1963 تاسیس و در سال 1971 دانشکده دندانپزشکی شکل گرفت. همچنین، در سال 1966 مرکز پزشکی حاجت تپه تاسیس و بیمارستانهای دانشگاه آغاز به کار کردند.

در سیستم آموزشی دانشکده پزشکی Hacettepe مرز بین رشته‌های مختلف و دوره‌های به اصطلاح پیش بالینی و بالینی کم رنگ شده و در مرحله اول آموزش، دانشجویان دروس علوم پایه را باید بگذرانند. در مرحله دوم دروس زیست شناسی انسانی و مبانی میکروبیولوژی و در مرحله سوم دروس فیزیوپاتولوژی، آسیب شناسی، فارماکولوژی و علوم بالینی ارائه میشود.

مرحله چهارم و پنجم شامل دوره کارآموزی بالینی و فاز ششم دوره کارورزی می‌باشد. در این مرحله کارورزان تحت نظارت کادر آموزشی در زمینه مراقبت از بیمار مشارکت دارند.

زبان آموزش در این دانشگاه ترکی است اما 30 درصد از برنامه‌ها به زبان انگلیسی ارائه میشوند.

تحصیل پزشکی در دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول از جمله برترین دانشگاه های پزشکی ترکیه است که آموزش ها را به زبان انگلیسی ارائه می دهد. این دانشگاه دولتی در مقایسه با سایر دانشگاه ها تحصیلات ارزان تری را در برنامه دارد و به دانشکده های مختلفی نظیر دانشکده های پزشکی ، دامپزشکی ، علوم ، علوم بهداشت ، داروسازی و دندانپزشکی طبقه بندی می شود.

دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول به عنوان نخستین دانشکده پزشکی ترکیه شناخته می شود که ریشه در سال 1453 دارد ، اما تا سال 1827 موفق به تأسیس نشد. این دانشکده ، آموزش علوم پزشکی مدرن را با آخرین فناوری ها در هم می آمیزد.

بهترین دانشگاه های دولتی پزشکی ترکیه به شرح زیر است.
پزشکی دانشگاه های ترکیه

دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول در سال 1967 به دو بخش دانشکده پزشکی استانبول و دانشکده پزشکی Cerrahpaşa تقسیم شد. امروزه مجله پزشکی Cerrahpaşa یکی از پلتفرم های پیشرو در خصوص انتشارات پزشکی در ترکیه می باشد.

از الزامات ثبت نام دانشگاه استانبول ، قبولی در آزمون ورودی یوس و کسب حداقل امتیاز 40 از 100 در این آزمون می باشد. همچنین ، دانشگاه استانبول از جمله دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ایران است.

تحصیل پزشکی در دانشگاه کوچ ترکیه

دانشگاه کوچ (Koc) دانشگاهی خصوصی در استانبول ترکیه است. این دانشگاه کیفیت آموزشی بالایی را ارائه می دهد و شامل دانشکده های پرستاری و پزشکی می باشد.

دانشکده پزشکی کوچ با ایده ایجاد جنبه های جدید در آموزش پزشکی تأسیس و هدف این دانشکده پرورش پزشکانی با تمرکز ویژه بر تحقیق، تولید دانش ناشناخته و کمک به سلامت و رفاه عمومی می باشد. این دانشکده پزشکی برتر در ترکیه قصد دارد از مدل خاص آموزشی خود برای پرورش پزشکانی مجرب که قادر به رسیدگی به مسائل بهداشتی قرن 21 هستند، استفاده کند.

اگر علاقمند به تحصیل پزشکی در دانشگاه کوچ ترکیه هستید، برای حضور در پردیسهای متعدد آن باید آماده باشید؛ چرا که سه سال اول برنامه پزشکی این دانشگاه در پردیس Rumeli Feneri تدریس می شود. در حالی که سالهای بعدی آموزش پزشکی که متمرکز بر آموزش مهارتهای بالینی است، از طریق بیمارستان آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه کوچ در توپکاپی (Topkapi) دنبال خواهد شد.

بطور کلی، رویکرد آموزش ها از سال چهارم آموزش، به سمت توسعه مهارتهای بالینی تغییر جهت می‌دهد و بیمارستان دانشگاه کوچ با هدف ارائه آخرین علوم در خصوص مراقبت و درمان بیمار، برای پرورش پزشکان، پرسنل و نیز پرستارانی که دارای تخصصی در سطح بین المللی هستند، ایجاد شده است. بیمارستان دانشگاه کوچ که بعنوان مرکز تحقیقات و آموزش بالینی در داخل و خارج از ترکیه شناخته می‌شود، یک بیمارستان با فناوری پیشرفته است.

لذا، دانشجویان سالهای چهارم و پنجم با تشخیص و تمرین هر چه بیش تر به سمت آموزش های عملی کشیده می شوند و در سال ششم به عنوان اینترنشیپ پیش از فارغ التحصیلی دست می یابند. همچنین، دانشجویان با فارغ التحصیلی، مسئولیت مراقبت از بیمار را بر عهده خواهند گرفت.

آموزش پزشکی دانشگاه کوچ ترکیه به زبان انگلیسی ارائه می شود؛ لذا، مدارک زبان برای درخواست به این دانشگاه لازم است.

فارغ التحصیلان رشته پزشکی و دندانپزشکی ترکیه

متقاضیانی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شده اند، می توانند به کشور های دیگری که شرایط مناسبتری دارند، برای طبابت مهاجرت کنند؛ متقاضیانی که از دانشگاه های زیر نظر وزارت بهداشت ایران فارغ التحصیل شده اند نیز می توانند برای کار به ایران بازگردند.

متقاضیان پس از اخذ مدرکشان باید شرایط اقتصادی و نرخ بیکاری ترکیه را مورد بررسی قرار دهند تا مطلع شوند که ترکیه کشور مناسبی برای کار هست یا خیر؛ نرخ بیکاری در ترکیه بالاست و در ماه اکتبر به 10.2 درصد رسیده است.

بورسیه تحصیلی پزشکی در ترکیه + دندانپزشکی

ثبت نام بورسیه پزشکی ترکیه چه شرایطی دارد؟
ثبت نام بورسیه پزشکی ترکیه

از آنجا که اکثر دانشجویان بین المللی، به دنبال روش هایی برای کاهش هزینه های تحصیل و زندگی شان در ترکیه هستند، لذا بورسیه های پزشکی و دندانپزشکی می تواند مزیت بزرگی باشند.

لازم به ذکر است که بورسیه های پزشکی تا 90 درصد از شهریه دانشجویان را تامین می کنند؛ علاوه بر این، این بورسیه ها هزینه های خوابگاه دانشجویان را نیز تامین خواهند کرد؛ البته برخی هزینه های سفر دانشجویان خارجی را نیز پوشش می دهند.

انواع بورسیه های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

به طور کلی، داشتن معدل بالا، نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه و غیره می تواند شانس متقاضیان را برای اخذ بورسیه پزشکی و دندانپزشکی بالا ببرد.

از بورسیه های تحصیل پزشکی در ترکیه و دندانپزشکی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا
  • بورسیه پزشکی ترکیه بورسلاری
  • بورسیه علوم پزشکی

برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا

متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه می توانند جهت تحصیل در مقطع کارشناسی از این نوع بورسیه بهره مند شوند؛ برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا، متقاضیان را بصورت کامل تحت پوشش قرار می دهد و تمامی هزینه های تحصیلی شان را تامین می کند.

علاوه بر این، بورسیه ابن سینا تمامی هزینه های زندگی و هزینه هایی که مربوط به آموزش زبان ترکی در این کشور است را به مدت 12 ماه تحت حمایت خود قرار می دهد؛ بودجه مالی این نوع بورسیه 50400 لیر در سال است.

بورسیه علوم پزشکی ابن سینا، رشته های تحصیلی خاصی را در دانشگاه های دولتی در ترکیه تحت پوشش خود قرار داده است؛ این رشته های تحصیلی عبارتند از:

  • رشته پزشکی
  • رشته دندانپزشکی
  • رشته پرستاری
  • رشته دامپزشکی
  • رشته داروسازی

بورسیه پزشکی ترکیه بورسلاری

این نوع بورسیه به صورت فول فاند است و تمامی دانشجویان پزشکی می توانند از آن استفاده نمایند؛ بورسیه بورسلاری ترکیه را دولت این کشور برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته است؛ متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه می توانند در تمامی مقاطع از این نوع بورسیه استفاده نمایند.

بورسیه پزشکی بورسلاری تمامی هزینه های دانشجویان پزشکی را تحت حمایت قرار می دهد و به صورت ماهانه مبلغی را به عنوان مستمری به آن ها اعطا می کند.

این مستمری ها با توجه به مقطع تحصیلی دانشجویان مبالغ متفاوتی است؛ دانشجویانی که در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند، ماهانه حداقل 800 لیر، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ماهانه حداقل 1100 لیر و دانشجویان مقطع دکترا ماهانه حداقل 1600 لیر را به عنوان مستمری دریافت خواهند کرد؛ همچنین تمامی هزینه های اجاره خانه و هزینه های سفر دانشجویان را نیز این بورسیه تحت پوشش خود قرار می دهد.

بورسیه علوم پزشکی

متقاضیانی که قصد دارند به صورت تخصصی در رشته های پزشکی و دندانپزشکی تحصیل کنند، می توانند بورسیه علوم پزشکی ترکیه را دریافت نمایند؛ این نوع بورسیه در تمامی مقاطع قابل استفاده است؛ اما تنها به دانشجویان کشور های آسیای جنوبی، منطقه دریای سیاه، خاورمیانه، آسیای مرکزی، بالکان و… تعلق می گیرد.

این نوع بورسیه پزشکی ترکیه، تمامی هزینه های تحصیلی متقاضیان را تحت پوشش قرار می دهد؛ علاوه بر این، هزینه های خوابگاه، بیمه سلامت و هزینه های سفر متقاضیان را نیز تامین خواهد کرد؛ شرایط لازم جهت اخذ بورسیه تحصیلی علوم پزشکی ترکیه عبارتند از:

  • متقاضی باید عضو یکی از کشور های ذکر شده باشند.
  • داشتن مدرک زبان ترکی و تسلط کامل به این زبان
  • کسب نمره قبولی از آزمون ورودی دانشگاه ها
  • داشتن مدرک کارشناسی برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
  • متولدین 1991 به بعد، برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی
  • متولدین 1982 به بعد، برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
  • متولدین 1977 به بعد، برای متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا

به طور کلی، متقاضیان اخذ بورسیه پزشکی ترکیه باید اطلاعات جامعی را از شرایط اخذ بورسیه تحصیلی این کشور داشته باشند؛ به همین منظور ما به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم که جهت آگاهی بیشتر و تشکیل پرونده مهاجرتی با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و با مشاوران ما در مورد تحصیل پزشکی در ترکیه مشورت نمایید.

درامد پزشکان ترکیه
درامد پزشکان ترکیه

درآمد پزشکان در ترکیه چقدر است؟

میانگین حقوق پزشکان در ترکیه می تواند بین 10000 TRY تا 14765 TRY متغیر باشد که این مبلغ تقریبا معادل 670 دلار تا 950 دلار در ماه خواهد بود.

دانشگاه های ترکیه فرصتی عالی برای اخذ مدارکی معتبر هستند؛ دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه با رویکرد ارائه آموزشی با کیفیت و بهره از اساتید معتبر بین المللی و نیز استفاده از تجهیزات آموزشی نوین توانسته اند هر ساله دانشجویان بین المللی زیادی را جذب کنند؛ تحصیل پزشکی در ترکیه برای ایرانیان علاقمند نیز از مزایای زیادی برخوردار است ؛ اگر قصد تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و یا پزشکی در این کشور را دارید، کارشناسان موسسه مهاجرتی مهرآفرین راهنمایی های لازم را به شما ارائه خواهند داد.

اخذ تخصص پزشکی در ترکیه

متقاضیانی که قصد دارند تخصص پزشکی خود را در ترکیه دریافت نمایند، باید در مرحله اول زبان انگلیسی خوبی داشته و پس از آن باید از دانش بالایی در زمینه علوم پزشکی عمومی برخوردار باشند؛ سپس می بایست در آزمون های TUS و STS شرکت کرده و نمره قبولی اخذ نمایند.

متقاضیان پس از اخذ نمره قبولی در این دو آزمون می توانند در دوره های اخذ تخصص پزشکی شرکت کنند؛ این دو آزمون در ماه های آپریل و سپتامبر برگزار شده و پس از 24 ساعت نتیجه آن اعلام می شود.

تحصیل چشم پزشکی در ترکیه

تحصیل چشم پزشکی در ترکیه از طریق دانشگاه های دولتی و خصوصی که کیفیت آموزشی مناسبی را ارائه می دهند ، امکان پذیر است. این رشته به زبان های انگلیسی و ترکی در این کشور آموزش داده می شود.

در رشته پزشکی ترکیه دانشجویان با آناتومی ، فیزیولوژی و بیماری های چشمی آشنا می شوند و در پی تشخیص و نیز درمان مشکلات و بیماری های چشمی هستند.

برای تحصیل در رشته پزشکی ترکیه ، ارائه مدرک قبولی در آزمون زبان و نیز قبولی در آزمون های یوس یا ست لازم است. همچنین ، تحصیل بدون آزمون و با شرط معدل نیز از طریق برخی از دانشگاه های خصوصی این کشور امکان پذیر می باشد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه برای رشته چشم پزشکی موارد زیر می باشند:

  • مدرک دیپلم ، ریزنمرات و ترجمه آن ها به زبان های انگلیسی و ترکی
  • تکمیل فرم درخواست
  • مدرک قبولی در آزمون یوس یا ست
  • مدرک زبان (تافل 55 ، آیلتس 6 و تومر سطح B2)
  • پاسپورتی معتبر
  • رسید پرداخت هزینه های مربوط به پذیرش

همچنین ، از آن جا که تحصیل در برترین دانشگاه ها از اهمیت زیادی برخوردار است، لذا بهترین دانشگاه های ترکیه بر اساس عملکرد تحقیقاتی شان در زمینه چشم پزشکی ، موارد زیر می باشند:

نام دانشگاهرتبه در آسیارتبه در جهان
دانشگاه آنکارا🚩40172
دانشگاه استانبول🏁41173
دانشگاه حاجت تپه🏳️59220
دانشگاه باشکنت🏴60221
دانشگاه قاضی🎏66244
دانشگاه اژه🧑🏼‍🎓85294
دانشگاه اینونو🧑🏼‍🏫88299
دانشگاه دوکوز ایلول🧑🏼‍💻93313
دانشگاه ارجیس🏴116368
دانشگاه قوجاایلی🏁139423
دانشگاه دجله🏁143436

متقاضیان اقامت و مهاجرت به ترکیه می توانند برای کسب اطلاعات دقیق تر از قوانین و مقررات تحصیل پزشکی در ترکیه با شماره های موجود در سایت تماس بگیرند و با کارشناسان ما در موسسه مهرآفرین مشورت نمایند؛ موسسه مهرآفرین یکی از معدود موسساتی است که دارای مجوز رسمی و قانونی مهاجرت می باشد و هزینه های معقول و مناسبی را برای به نتیجه رساندن پرونده مهاجرتی شما اخذ می نماید.

5/5 - ( تعداد افرادی که به این مطلب امتیاز داده اند: 14نفر)

فرصت های مهاجرتی در سایر کشورها

در این بخش شما به تازه ترین مقالات منتشر شده توسط تیم تحریریه موسسه مهاجرتی مهرآفرین دسترسی دارید. مقالات در راستای معرفی بهترین فرصت های مهاجرتی و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان نوشته شده است

نظر خود را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • avatar ناصر رهبر 21 مرداد 1402 در 12:23 ق.ظ

    سایت خوب با مقالاتی بسیار بی نظیری دارین

    پاسخ

    1. avatar مجید قادری 29 مرداد 1402 در 5:00 ب.ظ

      سلام ناصر جان؛ نظر لطفتون هست…

      پاسخ

  • avatar صداقت نیا 19 فروردین 1402 در 12:24 ق.ظ

    سلام ممنون از مقالتون…. میخواستم بدونم که اگه معدلم پایین باشه چقدر شانس برای تحصیل پزشکی در ترکیه دارم؟

    پاسخ

    1. avatar احسان چمران 20 فروردین 1402 در 11:03 ق.ظ

      سلام… عرض ادب
      متاسفانه به علت رقابت بالا در رشته پزشکی شما باید برای قبولی در این رشته معدل خوبی را کسب کرده باشید بنابراین معدل زیر 16 و حتی 17 قابلیت رقابتی بالایی ندارند… از طرف دیگر در نظر داشته باشید شرایط معدلی دانشگاه های خصوصی ساده تر است….
      در صورتی که میخواهید در دانشگاه های دولتی به تحصیل پزشکی بپردازید بایستی زبان ترکی را نیز مسلط باشید.

      پاسخ

  • avatar سالار 21 بهمن 1401 در 12:04 ق.ظ

    سلام ممنون از مقاله خوبتون ,

    پاسخ

    1. avatar احسان چمران 18 فروردین 1402 در 12:39 ق.ظ

      سلامت باشی سالار جان اگر سوالی بود در خدمتم.

      پاسخ

  • avatar علی هاشمی 20 مرداد 1401 در 8:25 ب.ظ

    سلام اگر معدل کتبی مدرسه ۱۶ باشد آیا میشه در دانشگاه های ترکیه پزشکی قبول شد

    پاسخ

    1. avatar لیندا وفایی 25 مرداد 1401 در 10:44 ق.ظ

      با سلام و احترام
      هر دانشگاه در ترکیه شرایط مربوط به خود را دارد. بهتر است در ابتدا دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

      پاسخ

  • avatar کیمیا 20 بهمن 1400 در 6:28 ب.ظ

    حداقل نمره برای ورود به رشته پزشکی و دندانپزشکی و دارو چقدر است؟

    پاسخ

    1. avatar پیمان 14 فروردین 1401 در 8:40 ق.ظ

      سلام به صورت کلی نمره معدل شما باید بالای 18 باشد اما این که کدام دانشگاه و در کدام کشور انتخاب شما باشد، مسئله ای مهم و تعیین کننده خواهد بود.

      پاسخ

    2. avatar محمد 21 بهمن 1401 در 12:05 ق.ظ

      سلام با تشکر آیا نیازه نمره آیلتس داشته باشیم

      پاسخ

      1. avatar احسان چمران 18 فروردین 1402 در 12:38 ق.ظ

        سلام با توجه به اینکه اکثر افراد متقاضی تحصیل پزشکی در ترکیه باید این رشته رو به زبان ترکی بخونن… بنابراین اگر شما هم شرایط یکسانی رو دارید…. نیازی به داشتن مدرک زبان انگلیسی نیست

        پاسخ